Novi Sad
06.11.2012.
11:16 > 10:12
U Novom Sadu ima gotovo 1.300 stabala koja je potrebno ukloniti, jer predstavljaju veliku opasnost po bezbednost građana, a njihovo obaranje koštaće oko 32 miliona dinara, saznaje Radio 021.
  • gavra

    07.11.2012 00:54
    Galavixu ...
    Nekad davno je gradskom odlukom zabranjeno da seces drvo ili sta=god i u svom dvoristu i ispred kuce , pa ako je i samoniklo ili si ga sam zasadio ... Sad je prestarelo drvece postalo problem , a mogli bi smo za trecinu cene (100 eur ) to sami resiti i jos imati drva za grejanje ili neki kotlic ? mozda to i ne bi bila dobra ideja , jer bi bilo manje drveca i onog koje nije za secu ? :)
    Ekolski smo svi vaspitani i uvek bi smo morali po obaranju nekog drveta zasaditi novo - ali gde , kad u ovom gradu nije vise predvidjeno mesto za zelenilo - nego samo za parkinge , trotoare ( sve uze ) i garaze koje se dobro prodaju ....
    Garavix
  • Galawix

    06.11.2012 20:17
    Hmmm...
    Trista evra po hitnom stablu? Uuuuuu... a jel' mogu malko i ja?

    Sigurno ću pre roka, što bi rekao jedan o mojih omiljenih zabavljača iz aktuelne Vlade.
  • 06.11.2012 19:45
    Plate primaju, a nisu u stanju da obavljaju svoju osnovnu delatnost, da održavaju zelenilo u gradu. Čemu onda služe?
  • Ljiljana

    06.11.2012 13:01
    Molim redakciju da pita gospodina Nozinica koliko ukupno stabala ima u gradu. Cisto da jasnije sagledamo situaciju.
    Usput da ispricam kako je jedan "genije" sa prijateljem stajao pored svog automobila parkiranog ispod vrbe i razgovarao o tome kako je to drvo trulo, eto i grana je pala, sva sreca pored automobila, treba ga poseci...bla bla...I ostao tu parkiran jos dva dana.
  • T-Rex

    06.11.2012 12:43
    Besplatno
    Ta drva se mogu ukloniti i besplatno!!! Samo nalepite na njih natpis da svako slobodno moze da ih isece i odnese kuci za ogrev i sva stabla ce u roku od mesec dana biti posecena.
  • Ne kontam

    06.11.2012 12:12
    32 000 000 : 1280 = 25 000 dinara po stablu. Ako radnici primaju mesecnu platu i gradsko zelenilo ima svoju opremu i masine za uklanjanje stabala, za sta se trosi 25 000 dinara po stablu? Za nove sadnice? Za gorivo? Cak i da unajmljuju radnike i opremu od trece firme, 25000 dinara po stablu je previse.
  • Orci

    06.11.2012 11:44
    Ma, posecite svo drveće, tako ćemo biti najsigurniji da ni jedno neće pasti. Jako su vam eksperti koji procenjuju stanje drveća. I nemojte, slučajno, da posadite neko novo drvo, pa još i da ga zalivate dok nema kiše, pa da onda, sledeće godine, opet može tender za sađenje novog drveća i vađenje onog što se nije primili, i tako ukrug...
  • posmatrac

    06.11.2012 11:30
    kakve laži
    Šta sve neće izmisliti da se džabe domognu drva (ogreva)!? Ovo stvarno nema smisla. Em nam je grad već polako "proćelav" od suše (što nisu zalivali kad je bilo vreme!), rekonstrukcija ulica i sl. gde se besomučno uklanja i ono malo zelenila što je uspelo koliko toliko da se razvije i napravi hlad, em još i ovi termiti izmišljaju razne izgovore za dalje ćosavljenje grada i ulica. Za primer: otkako su posekli topole u Fruskogorskoj sa neparne strane (pre n godina), uopste nisu zanovili drvored do dana današnjeg. Izgovor im je da su tu cevi, koje su opet prošle godine ubacili na isto mesto (a zar te cevi nisu bile i pod topolama!???), a zapravo ima mesta do trotoara, samo kada bi hteli da to i ozelene. Inace to je strana ulice gde prži poslepodnevno tzv. zapadno sunce, i sagoreva sve (pre)ostalo. Dokle, dokle, dokle - lopovi, lazljivci, bitange, ... da ovako haraju po nasem gradu??? Peticije, proteste, napred!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna